Archiv

pondělí 23. července 2007

Jak se mam?

Hodne se tady flakam. Vlastne nedelam nic jinyho nez ze se flakam... a mam casto provinilej pocit vuci tem, co musi pracovat, ucit se atd. Ale proste si uzivam svoje nejdelsi prazdniny a docela me to bavi:-)

Porad se me vsichni ptaj, co tady tak delam (ja se te otazce nedivim)... Asi cekaj, ze jezdime po statech, cestujeme... ale Lucka s Robem pracujou, takze to tak samozrejme neni. Lucka chodi dost brzo (nejpozdeji ve tri odpoledne) z prace a vetsinou se pak chvili valime u televize (Lucka odpociva - vetsinou spi, at davaj cokoli - a ja se solidarne valim s ni, ackoli spim zpravidla tak o 4 hodiny dyl nez ona...), nebo si jen tak povidame... Vymejslime, co udelame k veceri anebo se nekdy premlouvame, abychom sly delat neco na zahradu. To hlavni, co nas od ty prace venku odrazuje, jsou komari. Vypadaj stejne jako ty nasi "evropsky" - nebo alespon jako cesky -, ale od tech nasich jsem jeste nikdy nebyla tak silene postipana. Na nohou mi denne pribejva nekolik stipancu, ktery urcite dva dny priserne svedi... Je to dost neprijemny, takze se tesim na cesky komary:-) Kdykoli se ale premluvime a naplanujem zasadni zmenu ve vzhledu urcite casti zahrady, stejne se pak akorat potime s motyckama v rukou, vyhazujem tuny plevele a cekame, az ta druha vyslovi ono spasne "Pauza, musime se napit!" (po teto pauze samozrejme uz nepokracujeme, usiname na gauci a tise - abychom nevzbudily tu druhou - chvalime toho, kdo vymyslel klimatizaci...) Casto pri pleni vzpominame na nasi drahou maminku. Jednou jsme ji behem tyhle hrozny prace volaly, at hned prijede, ze ji s sebou staci jen motycka a rukavice... :-)

Roba povysili, je ted uz zastupce manazera, takze jsme meli na par dni duvod k drahemu jidu, piti, apod:-) V ramci techto oslav jsme byli v jedne japonske restauraci (sushi & steak house), ktera byla rozdelena na spoustu mensich mistnosti, takovych "pokoju", kde byly vzdycky mista tak pro 12 lidi a uprostred, mezi stoly, dve velke plotny (nevim, jak to nazvat), na kterych pred nasima (vykulenyma) ocima pripravovali kuchari nase jidlo. Byla to dost dobra podivana:-)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

tak to bychom mozna mohli zkrizit svedsky a americky komary - z toho by byla mozna skoro zbran hromadnyho niceni, ptz komari tady na severu si z chladnejsiho klimatu nic nedelaj a jsou pekne hladovy, neodbytny a hlavne je jich spousta.. dost lidi z nich ma skoro az alergickou reakci, takze to asi budou nejaky pribuzny tech americkejch.. ;o)